Főoldal Kik vagyunk? Események / futó tevékenységek Elérhetőség Belépés
Alapvetés
GYIK/FAQ
NOK-rendszer
Cikkeink
Osztható médiatár
Fogalomtár
Jogi- és egyéb eszközeink
Mit fogunk elérni?
Milyen lesz a jövő?
Trianon
ÖSSZEFOGÁS!
Dokumentumtár
Pólók logózva
Oltatlansági Igazolvány
Jogi háttér
Támogatás

Online gyülekező
Oltatlansági igazolvány -
gyakra ismételt kérdések

1. Hogyan lehet Oltatlansági Igazolványt szerezni?
2. Adatgyűjtés történik-e, veszélyes lehet-e rám nézve, ha igényelek ilyen kártyát?
3. Mire jó ez az Oltatlansági Igazolvány? Be lehet vele menni oda, ahova csak védettségi igazolvánnyal engednek be?
4. Lehet-e Oltatlansági Igazolványom is és Védettségi Igazolványom is egyszerre?
5. Ki csatlakozhat partnerként a programhoz?
6. Hogyan tudom a kártyámon a QR kódot leolvasni?
7. Nincs bankkártyám, hogyan tudom befizetni a rendszerhasználati díjat?1. Hogyan lehet Oltatlansági Igazolványt szerezni?
Aki magyar állampolgársággal rendelkezik és nem vette fel a Covid-19 elleni kínált oltást és erről büntetőjogi felelőssége tudatában írásban nyilatkozik az igazolvány igénylőlapjának aláírásával valamint befizette a Népszuverenitás Mozgalom kasszájába (vagy számlájára) az 1 éves rendszerhasználati díjat, annak postai úton visszaküldjük belföldön a kártyáját.
Az igénylőlapot kézzel kell kitölteni kék tollal, valamint a személyi adatok hitelességét is igazolnia szükséges vagy 2db tanúval vagy pedig egy fényképes igazolvány másolatának megküldésével, melyet mi az ellenőrzést követően nem tárolunk a továbbiakban.
Az igénylőlaphoz egy fényképet is be kell tenni a borítékba. Amennyiben egy borítékban több kártyát is igényelnek, akkor a fényképet meg kell jelölni a személyazonosító számmal, vagy pedig rá kell ragasztani / tűzni a hozzá tartozó igénylőlaphoz, hogy ne legyen lehetséges összekeverni a feldolgozás során.

2. Adatgyűjtés történik-e, veszélyes lehet-e rám nézve, ha igényelek ilyen kártyát?
Jelenleg ez a leggyakrabban előforduló kérdés, amit nyilvánvalóan a titkosszolgálati aktivisták szegeznek nekünk, illetve terjesztenek rólunk, hogy próbáljanak minket diszkreditálni azok köreiben, akik nem gondolkodnak el a helyzeten és hagyják magukat átverni.
Gondoljuk csak végig!
A Magyarország államnak törvényi kötelezettsége van az állampolgárainak a nyilvántartására. Szintén a Magyarország állam vár el adatbázisba való regisztrálást az oltás felvételéhez. E két adatbázis összefésülése -megy automatikusan is történik- eredményezi az oltatlanok körének teljes részletességel való megjelölését. Tehát a Magyarország diktatúra már kezdetektől fogva pontosan tudja, hogy ki van beoltva és ki nincs! Ehhez nincs szüksége a mi civil kézben üzemeltetett adatbázisunkra, ami minden igyekezetünk ellenére csak részleges lefedést tud képezni az oltatlanok körében.
Innen is jól látható, hogy a hatalom nem fogja felhasználni a mi adatbázisunkat arra, hogy a kártyabirtokosokat vegzálja vagy kárt okozzon nekik.
Egyszerűen nincs erre szükségük. (sajnos)

3. Mire jó ez az Oltatlansági Igazolvány? Be lehet vele menni oda, ahova csak védettségi igazolvánnyal engednek be?
Az Oltatlansági Igazolvány egyszerre egy szolidaritási program, egy technikai klub, egy civil összefogás és egy épeszű, racionálisan gondolkodni képes közösség, valamint egy széleskörű kedvezményprogram is egyben.
Nem helyettesíti a védettségi igazolványt és nem lehet bemenni vele oda, ahonnan az oltatlanokat kitiltotta ez a kovid-fasiszta illegális rendszer.
Viszont be lehet menni vele oda, ahova a védettségi igazolvánnyal nem, lehet vele beszerezni olyan termékeket, amit máshogyan nem lehetséges és igénybe lehet venni olyan kedvezményeket és szolgáltatásokat, amiket másképp nem.
Erről részletesebben a partnereink keresőjéből informálódhatunk.

4. Lehet-e Oltatlansági Igazolványom is és Védettségi Igazolványom is egyszerre?
A "Védettségi Igazolványból" két féle is létezik. Az egyik alkalmas arra, hogy Oltatlansági Igazolványunk is egyszerre legyen, míg a másik változata nem alkalmas rá.
A Védettségi Igazolványok két fajtáját úgy tudjuk megkülönböztetni, hogy ameddig a valótlan tartalmún az oltás felvételének időpontja van (a védettség ez esetben csupán blöff), a másik változaton ugyanezen a helye az érvényességi ideje található és ennek a mögöttes tartalma tényleg valós, hiszen ellenanyag-viszgálattal lett ellenőrizve.
Az oltás felvétele nélkül, ellenanyag-teszttel igényelhető az a védettségi igazolvány, ami mellé igényelhető a mozgalmunk Oltatlansági Igazolványa is.

5. Ki csatlakozhat partnerként a programhoz?

Bárki csatlakozhat, aki szeretne bármit felajánlani ösztönzésül a racionálisan gondolkodni képes oltatlanok közösségének!
A feltöltött ajánlatokat mi ellenőrizzük, de csak annyira, hogy az ajánlat valós-e vagy pedig csak üres ígéret.
A rendszerünk minőségének igénye miatt szükséges mind a valótlan tartalmú ajánlatok mind a valótlan igénylők kiszűrése.

6. Hogyan tudom a kártyámon a QR kódot leolvasni?
A kártyán taláható QR kód szabványos kódolású 2 dimenziós vonalkód, bármilyen QR kód olvasó programmal vagy mobil aplikációval leolvasható és megnyitható.
Az Androidhoz ajánlani tudjuk a Barcode Scanner nevű appot, amivel mi is teszteltük a rendszert.

7. Nincs bankkártyám, hogyan tudom befizetni a rendszerhasználati díjat?
A rendszerünk üzemeltetése költségekkel jár, csak úgy mint a kártyának az elkészítése, kipostázása, ügyintézése.
Ezeket a díjakat vagy a mozgalom weboldalának támogatási menüpontja alatt található információk alapján lehet befizetni, vagy pedig a mozgalom pénzkezelési megbízásával rendelkező aktivistáinál személyesen készpénzben, ami a legtöbb esetben szabadtéri akciókon, különböző rendezvényeken lehetséges. Erről az események menüpont alatt lehet informálódni.


<< vissza az Oltatlansági Igazolványhoz