Főoldal Kik vagyunk? Események / futó tevékenységek Elérhetőség Belépés
Alapvetés
GYIK/FAQ
NOK-rendszer
Cikkeink
Osztható médiatár
Fogalomtár
Jogi- és egyéb eszközeink
Mit fogunk elérni?
Milyen lesz a jövő?
Trianon
Dokumentumtár
Jogi háttér
Támogatás
Fogalomtár

Felismertük, hogy az összefogás megakadályozása érdekében, -tehát a saját érdekükben- a háttérben működő szervezetek hazánkban (de nem csak hazánkban!) már legalább (!) 100 éve szisztematikusan tönkreteszik, lejáratják, elinflálják a kritikus fogalmakat.

A pontos fogalomértés hiányában az emberek a hétköznapi életben, a közügyekkel kapcsolatban nem tudnak egymással szót érteni, nézeteltérések keletkeznek, melyet nem tudnak hatékonyan feloldani és így alakulnak ki azok a csoportosulások, akik nem képesek egymással egyetérteni, tehát ellenféllé, rosszabb esetben ellenséggé válnak.

A hatalom emellé még beveti a "jó öreg" "Oszd meg és uralkodj" kártyát és már kész is van a tökéletes emberi populációs alapanyag ahhoz, hogy egy hazug diktatúrát üzemeltessenek, ami egy rosszul működő demokráciának van állcázva....

Ennek feloldása érdekében hoztuk létre a fogalomtárat, ami újra helyreteszi az eredeti jelentéseket, lehetővé téve ezzel az összefogás természetes kialakulását.
A mozgalom -elméletben- minden tagja ismeri ezeket a pontos meghatározásokat, tehát az aktivistáink kommunikációjában megjelenő kifejezések a fogalmak eredeti jelentése alapján értendőek minden esetben!


állam Az állam egy jól behatárolt területen élő népesség (lakosság) saját maga által alkotott intézményrendszere, mely jogi entitással bír. (jogi fogalom)
Az állam feladata gondoskodni az állampolgárairól, megvédeni őket, a területét, természeti kincseit.

Az állam jogrendjének az alapján általában egy alkotmány vagy állami alaptörvény.
ország Az ország egy földrajzi fogalom, mely egy jól behatárolt területet jelez, melynek közel állandó lakossága van.
(Egyesek szerint az ország fogalmába maga a lakosság is beletartozik.)
nép  
nemzet  
állampolgár  
radikális A radikalizmus eszmerendszer, amely a fennálló társadalmi (vagy politikai, jogi) rendszer vagy annak valamelyik szegmensének gyökeres, következetes akár a szélsőségekig elmenő átalakításának az elve.
Alapelve abból indul ki, hogy a mélyen gyökerező bajok megszüntetéséhez a szabályok (rendszer) következetes átalakítása szükséges.
Nem elég, ha a felmerülő gondon alkalmilag segítünk és közben nem orvosoljuk a baj okát, mert így a baj megismétlődhet.

A radikalizmussal ellenpólusa tradicionalizmusnak és a konzervativizmusnak, vagyis a hagyományok és a fennálló társadalmi rendszer tiszteletének a bajok ellenére, ami a gyökeres átalakítások (felforgatás) kockázatainak a megelőzése.
wikipedia.org/wiki/Radikalizmus
szélsőséges  
hazaáruló  
kognitív disszonancia  
szélsőséges